středa 15. května 2013

 

  Home-made pleťové masky

 
Kupujete si drahé pleťové masky a nakonec stejně zjistíte, že žádný rozdíl nepozorujete? Zcela zbytečně :-) Stačí se zeptat vašich babiček co kdysi používaly pro vyčištění pleti. Ony totiž ty naše babičky znají skvělé triky a co je nejdůležitější - vše je přírodní. Masku si stačí udělat jednou týdně a zabere vám minimum času.

 

Hrušková maska

Ingredience 
1 hruška
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička medu
hladká mouka -dle potřeby

Hrušku rozmixujeme do kašovité hmoty. Přidáme jogurt a med a promícháme. Přidáme mouku podle potřeby - aby se nám hmota zahustila. Naneseme na obličej.

Maska AntiNečistota

Ingredience
1 brambor
1 lžička mléka
1 lžička olivového oleje

Bramboru uvaříme a rozmixujeme (nebo stačí rozmačkat vidličkou), přidáme mléko a olej a promícháváme, dokud se nevytvoří kašovitá hmota.

Maska Znovuzrození

Ingredience
4 lžíce hl.mouky
1 lžíce medu
voda- dle potřeby 

Mouku nasypeme do mističky a přidáme lžíci medu. Po troškách přiléváme vodu. Až se nám bude zdát, že vše má správnou konzistenci, aplikujeme na obličej. Necháme působit 20 min.


Hydratační maska á la vejce

Ingredience
1vejce
1 lžička medu
Olivový olej
Citronová šťáva

Vyšleháme bílek do sněhu. Poté šleháme žloutek asi 2 min. Během šlehání pomalu přoléváme olej, dokud nedosáhneme krémové konzistence. Přidáme olej a hned poté několik kapek citronové šťávy. Přidáme dříve vyšlehaný bílek a mícháme. Pokud je konzistence příliš řídká, přidejte hl. mouku. Naneste na obličej a nechte 15 min působit.

Maska Stop vráskám

Ingredience
10 bobulí hroznového vína
1 lžička bílého jogurtu
hl.mouka
Rozmixujeme hroznové víno, přidáme bílý jogurt a poté opatrně přidáváme hl. mouku, dokud vše nebude mít správnou konzistenci. Necháme působit 10 min a opláchneme vlažnou vodou.
Hroznové víno je také vhodné pro mastnou pleť.



Všechny tyto přírodní pleťové masky jsou opravdu účinné (pravidelně si je doma vyrábím) a jsou naprosto jednoduché na přípravu, tudíž je zvládne opravdu každý :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář bude viditelný po schválení